Vlooien verwijderen bij uw kat in Arnhem

Haal- en brengservice

Moderne apparatuur en faciliteiten

Belang van de dieren voorop

Vlooien verwijderen bij uw kat is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Bij Huisdierenkliniek Hornstra in Arnhem, in Gelderland, weten we hoe vervelend en schadelijk vlooien kunnen zijn. Vlooien veroorzaken niet alleen jeuk en ongemak, maar kunnen ook ernstige gezondheidsproblemen bij uw kat veroorzaken, zoals allergieën en bloedarmoede. Daarom is het belangrijk om vlooien snel en effectief te verwijderen.

Bent u benieuwd naar onze diesnten?

Het belang van vlooien te laten verwijderen bij uw kat

Vlooien laten verwijderen bij uw kat helpt niet alleen om het ongemak van uw huisdier te verlichten, maar voorkomt dus ook verdere gezondheidsproblemen. Maar hoe weet u nu of uw kat last heeft van vlooien? Wel, enkele symptomen zijn:

  • Overmatig krabben en bijten: uw kat zal vaak krabben, bijten of likken aan de vacht om ongemak te verlichten. Dit vooral rond de nek, staartbasis en buik.
  • Rode bultjes en huidirritatie
  • Vlooienpoepjes: kleine zwarte stipjes die erg gelijken op peperkorrels. Test de stipjes met een natte papieren doek. Kleurt het doekje roodbruin? Dan heeft uw kat last van vlooien.
  • Rusteloosheid en ongemak: uw kat voelt zich niet goed en zal moeite hebben met slapen en zal veel bewegen om de jeuk te verlichten.
  • Vlooien zelf zien: in ernstige gevallen zie je de vlooien bewegen in de vacht.

Daarnaast adviseren wij u ook om uw kat regelmatig te ontwormen om interne parasieten te bestrijden. We bieden ook diensten voor het bestrijden van teken, die net zo schadelijk kunnen zijn als vlooien.

Laat uw kat ontvlooien

Door een afspraak te maken om vlooien te verwijderen bij ons, helpt u uw kat verder met een grondige vlooienbehandeling. Neem vandaag nog contact op met ons dierenziekenhuis in Arnhem. Onze ervaren dierenarts voor katten staat klaar om uw kat te helpen en te adviseren over de beste preventieve zorg. Indien nodig, biedt onze mobiele dierenkliniek ook de mogelijkheid om bij u thuis te komen voor behandelingen. Zorg ervoor dat uw kat vrij is van vlooien en gezond blijft.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag