Teken bestrijden bij uw kat

Haal- en brengservice

Moderne apparatuur en faciliteiten

Belang van de dieren voorop

Teken bestrijden is nodig om de gezondheid van uw kat te beschermen. Teken kunnen namelijk vervelende ziekten en bacteriën met zich meebrengen die de gezondheid van uw kat schaden. Er zijn een aantal manieren en producten die bijdragen om de kans op een tekenbeet aanzienlijk te verkleinen. Wilt u graag advies ontvangen over hoe u het beste teken kunt bestrijden bij uw kat? Wij vertellen u graag meer bij Huisdierenkliniek Hornstra in Arnhem.

IBent u benieuwd naar onze diensten?

Teken bestrijden om de gezondheid van uw kat te waarborgen

Teken bestrijden is belangrijk om de gezondheid van uw kat op peil te houden. Onze huisdierenkliniek helpt u graag om een tekenbeet zo goed mogelijk tegen te gaan. Een tekenband is een goed product om tekenbeten te voorkomen. Dit geldt ook voor een behandeling van spot-on-producten. Het is aan te raden om uw kat regelmatig te controleren op tekenbeten en om deze zo snel mogelijk te laten behandelen door de specialisten van onze kliniek. Ook behandelen wij tekenbeten bij honden, dit doen wij met eenzelfde soort behandeling als bij katten.

Neem contact met ons op bij een tekenbeet

U kunt uw kat beschermen door teken of vlooien te bestrijden op verschillende manieren. Mocht uw kat een tekenbeet hebben, dan is het noodzakelijk uw kat zo snel mogelijk te laten behandelen. Maak een afspraak bij onze praktijk wanneer u vermoedt dat er een behandeling nodig is, ook bij twijfel.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag