Teken bestrijden bij uw hond

Grondig onderzoek

Weerstand verhogen

Moderne faciliteiten

Wilt u teken op een effectieve manier bestrijden bij uw hond? Het bestrijden van teken doet u het best door uw hond preventief te beschermen tegen deze beestjes. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Teken helemaal voorkomen is helaas niet mogelijk. Gelukkig zijn er wel veel manieren om de kans op een tekenbeet aanzienlijk te verkleinen.

Preventief handelen om teken te bestrijden bij uw hond

Het is belangrijk om teken te bestrijden en uw hond te beschermen. Een teek kan namelijk verschillende ziekten en bacteriën met zich meebrengen, met als meest bekende de ziekte van Lyme. Onze kliniek nabij Velp, in Arnhem, helpt u graag met diverse manieren waarmee u teken bij uw dier voorkomt en tegengaat. Zo is de tekenband een goede optie om uw hond te beschermen tegen een tekenbeet. Ook kunt u gebruikmaken van de spot-on-behandeling die u elke maand herhaalt. Daarnaast is het natuurlijk altijd goed om uw hond regelmatig te controleren op eventuele beten.

Schakel ons in bij ziekteverschijnselen

Het is van belang om uw hond te beschermen en teken te bestrijden. Heeft uw hond ziekteverschijnselen? Neem contact op met Huisdierenkliniek Hornstra uit Arnhem om uw hond zo snel mogelijk te laten behandelen. Bel naar 026 – 4421892 of stuur een e-mail naar info@dedierenarts.nl. U kunt bij ons terecht voor uw hond, maar ook voor een tekenbehandeling van uw kat.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag