Moderne apparatuur en faciliteiten
Belang van de dieren voorop
Senior care is aan te raden als uw hond ouder is dan acht jaar. Als u het omrekent naar mensenjaren is uw hond namelijk al de vijftig gepasseerd. Bij sommige grote hondenrassen is senior care zelfs al vanaf zes jaar aan te raden. Het is vooral belangrijk om op veranderingen te letten bij uw oudere hond, zodat eventuele problemen tijdig behandeld worden. Huisdierenkliniek Hornstra uit Arnhem staat klaar voor een gezonde hond op elke leeftijd.
Bent u benieuwd naar onze diensten?
Senior care: let op veranderingen bij uw hond
Er zijn een aantal veranderingen waar u op moet letten als uw hond ouder wordt. Denk bijvoorbeeld aan:
- Gewichtsverandering
- Mank lopen of moeite hebben met opstaan of in de auto springen
- Braken of diarree
- Problemen met het gebit of slechte adem
- Moeite met eten
Bij gebitsproblemen kan een gebitsreiniging helpen, die altijd onder narcose wordt gedaan. Het verwijderen of schoonmaken van een eventueel pijnlijk gebit kan het leefcomfort van uw hond verbeteren. Daarnaast kan het ook zorgen voor een algehele betere gezondheid, omdat een rot element, zoals een tand, kan zorgen voor bacteriën in het bloed. Bij oudere honden is het verstandig om regelmatig een gezondheidscheck bij uw hond uit te laten voeren om zeker te zijn dat uw hond gezond is.
Maak een afspraak en kom langs met uw hond
Kom langs in onze huisdierenkliniek voor senior care. Wij kunnen uw hond namelijk een zeer prettige oude dag geven. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 en op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur. Maak uw afspraak vandaag nog en geef uw hond het beste leven, van pup tot senior.
Contact
Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem
T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl
KvK 09105084
U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen
De huisdierenkliniek
De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.
In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.
Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.
Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.
Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.