Schildklierproblemen bij uw kat

Haal- en brengservice

Moderne apparatuur en faciliteiten

Belang van de dieren voorop

Schildklierproblemen komen vooral voor bij een kat op leeftijd en worden ook wel hyperthyreoïdie genoemd. Dit bekent dat uw kat een te snel werkende schildklier heeft. Het is belangrijk om de symptomen vroegtijdig te ontdekken zodat er snel een behandeling gestart kan worden. Vermoedt u dat uw kat last heeft van schildklierproblemen? Neem ook bij twijfel zo snel mogelijk contact op met onze huisdierenkliniek.

Bent u benieuwd naar onze diensten?

Schildierkierproblemen bij uw kat herkennen en behandelen

U kunt schildklierproblemen bij uw kat herkennen aan symptomen als gewichtsverlies, veel drinken en plassen, hyperactiviteit, braken en wisselende ontlasting. Zonder behandeling voelt uw kat zich niet lekker en kunnen er complicaties ontstaan. Het is daarom belangrijk een diagnose te stellen aan de hand van onder andere een bloedonderzoek bij uw kat. Bij dit onderzoek kijken wij ook of er geen sprake is van andere ziektes. Het kan namelijk zijn dat een snelwerkende schildklier een nierprobleem verhult.

Neem contact op met onze kliniek wanneer u symptomen herkent

Schildklierproblemen zijn bij een kat goed te behandelen. De passende behandeling voor uw kat bespreken we uiteraard met u. Onze dierenartsen doen hun uiterste best om de schildklierproblemen te verhelpen en vermijden hierbij zo lang mogelijk een operatie. Maak een afspraak bij onze specialisten om de schildklierproblemen van uw kat zo snel mogelijk te behandelen.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag