Nierproblemen bij uw kat

Grondig onderzoek

Weerstand verhogen

Moderne faciliteiten

Nierproblemen komen helaas vaak voor bij een kat. Het is belangrijk om alert te zijn op nierproblemen omdat deze veel schade aan de gezondheid kunnen toebrengen, zoals een ontregelde vochtbalans of uitdroging. Het is daarom belangrijk om nierproblemen op tijd te signaleren en te laten behandelen door uw dierenarts.

Nierproblemen bij uw kat in een vroeg stadium ontdekken

Wanneer uw kat nierproblemen ervaart, kan dit zowel acuut als chronisch zijn. Chronische nierfalen betekent dat de nieren langer dan twee tot drie maanden slecht werken. Nierfalen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is essentieel dat nierproblemen bij uw kat vroeg worden ontdekt, zodat de specialisten van onze kliniek uit Arnhem de behandeling kunnen starten. Let op symptomen als slecht eten, veel drinken en slapen, afvallen en een slechte, openstaande vacht. Ook blaasproblemen horen bij de symptomen van nierproblemen. We stellen een diagnose vast aan de hand van een urineonderzoek en een bloedonderzoek. Ook wordt er een echo gemaakt en een drukmeting uitgevoerd.

Maak een controleafspraak bij onze kliniek

Heeft u het idee dat uw kat nierproblemen ervaart? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit doet u door te bellen naar 026 – 4421892 of een e-mail te sturen naar info@dedierenarts.nl. Doordeweeks bereikt u Huisdierenkliniek Hornstra in Arnhem tussen 08.00 uur en 20.00 uur, op zaterdag geldt dit tussen 10.00 uur en 11.00 uur.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag