Nierproblemen bij uw hond

Haal- en brengservice

Moderne apparatuur en faciliteiten

Belang van de dieren voorop

Heeft u het idee dat er nierproblemen zijn ontstaan bij uw hond? Laat uw dier door de dierenartsen van Huisdierenkliniek Hornstra uit Arnhem controleren. De nieren zijn van essentieel belang voor de gezondheid van uw hond. Ze bepalen de vochtbalans in het lichaam en voeren afvalstoffen af. Vooral oudere honden ervaren vaker nierproblemen.

Bent u benieuwd naar onze diensten?

Nierproblemen ontdekken bij uw hond

Het is van groot belang om nierproblemen bij uw hond te herkennen, zodat u hier snel naar kunt handelen. Wees alert wanneer uw hond symptomen ervaart als weinig eetlust, een verandering in urine of braken. Ook diarree bij uw hond kan wijzen op problemen met de nieren. Aan de hand van uitgebreid onderzoek kijken we of uw hond last heeft van een nieraandoening. Door middel van een echo, urineonderzoek en een bloedonderzoek bij uw hond, bepalen we of het gaat om acute- of chronische nierfalen. Wanneer we er vroegtijdig bij zijn, is de kans op overleving aanzienlijk groter. Als dierenarts voor uw hond doen wij er alles aan om uw hond een lang en gezond leven te bieden.

Neem contact met ons op wanneer u twijfelt over nierproblemen

Vermoedt u dat uw hond nierproblemen ervaart? Dankzij onze expertise en rustige aanpak weet u zeker dat uw hond in goede handen is. Onze huisdierenkliniek uit Arnhem doet er alles aan om de gezondheid van uw hond op peil te houden. Neem contact op met ons zodat we indien nodig op tijd kunnen starten met de behandeling van de nierproblemen die uw hond ervaart.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag