Huisdierverzekering

Huisdierverzekering

Veel mensen vragen zich af wat een dierverzekering eigenlijk is en hoe dat nou werkt. Daarom vertellen we u er graag wat meer over.

Een dierverzekering is vergelijkbaar met een ziektekostenverzekering bij mensen. Vrijwel alle medische kosten als gevolg van een ongeval en/of ziekte worden vergoed. U sluit de verzekering af om er zeker van de te zijn dat u de medische zorg die uw huisdier onverwacht nodig heeft, kunt betalen.

Verzekering
Petplan

  Wat vergoedt een verzekering*

– Kosten van een dierarts of specialist

– Noodzakelijke operaties

– Opname en verblijf

– Narcose

 – Röntgenopnames

– Laboratorium onderzoek

– Medicatie

– Gebitsbehandelingen

* de genoemde vergoedingen voor behandelingen kunnen per verzekeraar en afhankelijk van uw polis verschillen

Een diergezondheidsverzekering van o.a. Petplan of Proteq dier&zorg

Voorkomt onvoorziene hoge dierenartskosten

Wel of niet verzekeren? Elke hond of kat is anders. Bovendien is het ene ras gevoeliger voor ziekten dan het andere. Wat als u ineens onvoorziende hoge dierenarts kosten heeft, kunt u de rekening betalen?  Of legt u al elke maand een bedrag voor uw hond of kat opzij ingeval van nood? Of wilt u hier liever niet over na hoeven te denken en betaalt u elke maand een premie aan uw verzekeraar, die uw dierenartskosten dekt.

Al jaren lang hebben wij goede ervaringen met Proteq Dier & Zorg en Petplan. Deze verzekeraars hebben een zeer complete basisverzekering met een brede dekking, ook hebben  zij mogelijkheden om extra dekkingen af te sluiten. Uiteraard zijn er tegenwoordige meerdere aanbieders waar u een dierverzekering kunt afsluiten.

Ons advies is pups en kittens of dieren op jonge leeftijd te verzekeren, dit omdat de instappremie dan nog niet zo hoog is en er vaak nog geen uitsluitingen zijn.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd terecht bij een van onze medewerkers.