Konijn laten vaccineren in Arnhem

Haal- en brengservice

Moderne apparatuur en faciliteiten

Belang van de dieren voorop

Uw konijn laten vaccineren is van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Bij Huisdierenkliniek Hornstra in Arnhem begrijpen we hoe belangrijk het is om uw konijn te beschermen tegen gevaarlijke ziektes. Door uw konijn te laten vaccineren, zorgt u ervoor dat het immuunsysteem van uw huisdier versterkt wordt tegen ernstige ziekten die hun leven kunnen bedreigen.

Bent u benieuwd naar onze diesnten?

Tegen welke ziektes vaccineren we een konijn?

Er zijn twee hoofdziektes waartegen we een konijn vaccineren: myxomatose en VHS (Viraal Hemorragisch Syndroom). Myxomatose is een ernstige virale ziekte die leidt tot zwellingen, koorts en vaak de dood. VHS is een uiterst besmettelijke ziekte die plotselinge sterfte veroorzaakt door inwendige bloedingen. Een goede preventieve maatregel is dus noodzakelijk. Een konijn steriliseren kan ook bijdragen aan een gezonder en langer leven. Het is even belangrijk om uw huisdier in te enten tegen deze dodelijke ziektes, zodat u ze kunt beschermen tegen onnodig leed.

Bescherm uw konijn en maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken om uw konijn te laten vaccineren? Bij ons dierenziekenhuis helpen we u graag verder. U kunt eenvoudig een afspraak maken via ons online afspraakformulier. Dit is snel en gemakkelijk, zodat u niet hoeft te wachten. Indien het niet anders kan, komen wij ook bij u aan huis om uw konijn te vaccineren. Neem vandaag nog contact met ons op en zorg ervoor dat uw konijn de beste bescherming krijgt tegen gevaarlijke ziektes.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag