Kinderen en konijnen

Mama, ik wil een konijn!

Vanaf welke leeftijd is een konijn een geschikt huisdier?

Kinderen tot ongeveer de leeftijd van 6 jaar zien konijnen meer als levend speelgoed en ze hebben daardoor altijd toezicht nodig. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meer gevoelens van andere wezens inschatten, maar kunnen nog geen verantwoordelijkheid dragen voor een dier. Kinderen boven de 12 jaar kunnen beter omgaan met dieren en de daarbij horende verzorging.

Omgaan met konijnen

Een konijn is meestal geen schootdier. Over het algemeen zijn dwergrassen minder sociaal en minder rustig dan de iets grotere konijnen. Konijnen zijn groepsdieren en kunnen gemiddeld 8 jaar oud worden.
Koop hierom nooit slechts 1 konijn, want zij zullen een stuk minder gelukkig zijn dan een konijn met een altijd aanwezige soortgenoot.Leer kinderen de taal van konijnen. Hoe ze konijnen kunnen benaderen, wat konijnen bedoelen met hun geluiden, etc. Hierover kunt u gratis bij onze kliniek een boekje halen.

Konijnen kunnen leren om zindelijk te worden en om b.v. op schoot te komen

Hoe beter u voorbereid bent op de verzorging van, en omgang met een konijn, hoe meer plezier uw kinderen met het konijn zullen beleven.