Uw kat laten castreren of steriliseren

Haal- en brengservice

Moderne apparatuur en faciliteiten

Belang van de dieren voorop

Uw kat laten castreren of steriliseren is een belangrijke stap in het zorgen voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Bij Huisdierenkliniek Hornstra in Arnhem, Gelderland, begrijpen we dat deze beslissing moeilijk kan zijn, maar het biedt vele voordelen voor zowel u als uw kat. Door uw kat te laten castreren of steriliseren, vermindert u de kans op ongewenste kittens en helpt u gedragsproblemen te voorkomen. Wij staan klaar om katten uit heel Gelderland pijnloos te castreren of steriliseren.

Bent u benieuwd naar onze diensten?

De verschillen tussen een kat castreren en steriliseren

Een kat castreren houdt in dat de geslachtsklieren volledig worden verwijderd, wat leidt tot het stoppen van de voortplanting en vermindering van seksueel gedrag. Een kat steriliseren daarentegen, betreft het onderbreken van de voortplantingscyclus door het afbinden van de eileiders of zaadleiders, maar laat de geslachtsklieren intact. Dit betekent dat sommige hormonale gedragingen kunnen aanhouden. Onze ervaren dierenarts voor katten voert beide procedures uit met een rustige aanpak afgestemd op uw poes, zodat uw huisdier zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Onze andere diensten voor katten en andere huisdieren

Naast het castreren en steriliseren van uw kat, bieden wij bij ons dierenziekenhuis een breed scala aan andere diensten:

Op deze manier zorgen we ervoor dat uw kat gezond en beschermd blijft. Onze uitgebreide zorg omvat alles wat uw kat nodig heeft voor een lang en gelukkig leven, uitgevoerd door onze deskundige dierenartsen en vriendelijke medewerkers.

Kies het beste voor uw kat

Wilt u uw kat of konijn laten castreren of steriliseren? Neem dan contact op met onze kliniek. U kunt eenvoudig een afspraak maken via ons online afspraakformulier. Wij staan klaar om uw kat de best mogelijke zorg te bieden. Wacht niet langer en zorg ervoor dat uw kat gezond en gelukkig blijft.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag