Jaarlijkse gezondheidscheck van de kat

ib-poes-225x300

Een jaarlijkse gezondheidscheck laten uitvoeren bij uw kat is erg belangrijk. Katten kunnen het ons niet vertellen als ze ergens pijn hebben, niet lekker zijn of zich niet fit voelen. De meeste baasjes zijn gelukkig oplettend genoeg om in de gaten te hebben dat hun kat niet helemaal lekker in zijn vel zit. Helaas is niet elke aandoening even gemakkelijk waar te nemen en niet iedere kat laat problemen even duidelijk zien. Dierenarts uit Ede: “Sommige problemen ontstaan geleidelijk, met de kans dat u de veranderingen niet of nauwelijks opmerkt, juist omdat u uw kat iedere dag ziet. Om al die redenen is het echt verstandig om minimaal een keer per jaar de gezondheidscheck van uw kat door een dierenarts uit te laten voeren.”

 

Waar let de arts op tijdens de jaarlijkse gezondheidscheck van uw kat

“Een jaarlijkse gezondheidscheck is bedoeld om, samen met u als baasje, eventuele problemen in een vroeg stadium te ontdekken, te onderkennen en waar nodig te behandelen. Maak voorafgaand aan het consult een lijstje met dingen die u opgevallen zijn, of vragen die u wilt stellen. Uw eigen waarnemingen zijn minstens zo belangrijk als het onderzoek zelf!” Waar let de arts eigenlijk allemaal op bij uw kat tijdens de jaarlijkse gezondheidscheck? Allereerst zal onze dierenarts uw vragen naar gedrag, eetlust, drinken, poep- en plaspatroon, beweging en fitheid van uw kat. Als er naar aanleiding van uw antwoorden klachten naar boven komen, dan kan de dierenarts zich daar extra op richten tijdens het lichamelijk onderzoek. Bij het lichamelijk onderzoek er wordt gekeken naar:

Maak eenvoudig een afspraak voor de gezondheidscheck van uw kat

Worden er tijdens de jaarlijkse gezondheidscheck van uw kat afwijkingen gevonden of heeft u zelf symptomen gezien? Dan kan er besloten worden om aanvullend onderzoek te doen in de vorm van röntgen-, urine- en bloedonderzoek of wordt een echografie gemaakt. Bij oudere dieren voeren sommige dierenartsen standaard bloed- en urineonderzoek uit. Ouderdomsproblemen worden vaak over het hoofd gezien omdat er pas in een later stadium klinische klachten ontstaan. Tijdens een jaarlijkse controle merken we deze op en kunnen we uw zieke kat behandelen.

Bel ons op 026 – 4421892 voor al uw vragen. Wij zijn vijf dagen per week bereikbaar tussen 08.00 en 20.00. Op zaterdag kunt u ons bereiken tussen 10.00 en 11.00. Ook kunt u meer informatie aanvragen via ons mailadres info@dedierenarts.nl. Of maak meteen een afspraak online voor een snelle dienstverlening.

Met dank aan Catspiration voor dit artikel.