Diarree bij uw hond

Haal- en brengservice

Moderne apparatuur en faciliteiten

Belang van de dieren voorop

Diarree bij uw hond is natuurlijk erg vervelend. Het is goed om na de constatering van diarree uw beestje goed in de gaten te houden. We maken onderscheid in acute diarree en chronische diarree. Vooral chronische diarree vergt aandacht om goed in de gaten te houden. Vermoedt u problemen met de gezondheid van uw dier, bijvoorbeeld door klachten als koorts of bloed bij de ontlasting? Huisdierenkliniek Hornstra uit Arnhem staat klaar met de gepaste behandeling.

Bent u benieuwd naar onze diensten?

Diarree bij uw hond goed in de gaten houden

Meestal ontstaat diarree bij uw hond door de verandering in voer. Het is daarom verstandig om op een geleidelijke manier voer te veranderen. Acute diarree kan ook ontstaan door bijvoorbeeld bacteriële- of virusinfecties, parasieten of vervuild drinkwater. We spreken over acute diarree als het minder dan drie weken aanhoudt. Vooral chronische diarree vraagt om een onderliggende oorzaak te achterhalen. Dit doen we door een uitgebreid onderzoek uit te voeren in onze huisdierenkliniek. Dit onderzoek bestaat onder andere uit een bloedonderzoek bij uw hond in. Daarnaast is het goed om preventief een jaarlijkse controle voor uw hond in te plannen om inzicht te krijgen in de algehele gezondheid van uw dier.

Neem contact met ons op wanneer het probleem langer aanhoudt

In eerste instantie is het niet direct noodzakelijk om contact met ons op te nemen als uw hond diarree ervaart. Wanneer klachten voor een langere tijd aanhouden, is het wel belangrijk dat u zo snel mogelijk op consult langskomt. Maandag tot en met vrijdag is onze kliniek in Arnhem tussen 08.00 uur en 20.00 uur te bereiken. Op zaterdag bent u welkom op afspraak tussen 9.00 uur en 13.00 uur. Maak een afspraak bij een van onze specialisten.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag