De zomerkat

Een warme zomer, ook de kat geniet ervan. Katten kunnen gelukkig goed tegen de warmte en liggen graag te soezen in de zon. Maar er zijn voor de kat ook minder zonnige kantjes aan de zomer. Enkele belangrijke aandachtspunten.

Katten hebben het helemaal naar hun zin in de zomer. Ze kunnen goed tegen de warmte en zoeken vaak zelf een koel plekje op als ze het te warm krijgen. Het is dus wel belangrijk dat je kat schaduw heeft en/of zelf weer het huis in kan gaan.

Voor katten die op een appartement of flatgebouw wonen, schuilen er gevaren in open ramen, balkondeuren en dergelijke. Met mooi weer staan die nu eenmaal vaker open en zien we dus vaker dat katten naar beneden vallen, met alle gevolgen van dien. Dierenarts:  “Een kat die van grote hoogte naar beneden valt, kan botbreuken oplopen, maar ook inwendige bloedingen of een klaplong. Katten komen weliswaar vaak op hun pootjes terecht, maar als ze niet de tijd krijgen om zich zo te draaien dat ze op hun poten komen tijdens de val, of als de hoogte zodanig is dat ze met een flinke klap op de grond terecht komen, dan gaat het toch vaak mis.”

kitten