Blaasproblemen bij uw kat

Grondig onderzoek

Weerstand verhogen

Moderne faciliteiten

Blaasproblemen bij een kat zijn een van de meest voorkomende kwalen. Als uw kat geholpen is, adviseren wij u om het gedrag van uw kat goed in de gaten te houden. Symptomen van blaasproblemen zullen u dan eerder opvallen. Wanneer u symptomen vermoedt, schakelt u Huisdierenkliniek Hornstra uit Arnhem in. Wij helpen u en uw dier naar een voorspoedig herstel.

Symptomen en oorzaken van blaasproblemen van een kat constateren

Uw kunt blaasproblemen bij uw kat herkennen aan verschillende symptomen, zoals vaker plassen, op andere plekken plassen en onrustig zijn in de kattenbak. Wanneer u een van deze symptomen herkent, is het verstandig om onze huisdierenkliniek te benaderen. Neem met spoed contact met ons op wanneer u bloed aantreft in de urine of als uw kat niet meer plast. Een blaasprobleem kan bijvoorbeeld ontstaan door een bacteriële infectie, stress, een aangeboren afwijking of blaasgeruis. Een lichamelijk onderzoek of een echo is nodig om achter de oorzaak te komen. Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van uw dier, waardoor u bij ons ook een gezondheidscheck voor uw kat kunt laten uitvoeren.

Maak een afspraak wanneer uw kat problemen ervaart

Bij ons kunt u terecht wanneer uw kat blaasproblemen ervaart. U maakt eenvoudig een afspraak bij onze kliniek in Arnhem. Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze dierenarts in provincie Gelderland? Dan belt u naar 026 – 4421892 of e-mailt u naar info@dedierenarts.nl. Onze dierenartsen doen hun uiterste best om uw huisdier weer kerngezond te maken en klachten te verminderen.

Contact

Van Lawick van Pabststraat 38
6814 HJ Arnhem

T: 026 – 4421892
E: info@dedierenarts.nl

KvK 09105084

U kunt bij ons zowel pinnen als contant betalen

De huisdierenkliniek

De spreekkamers zijn ingericht op volledige aandacht en zorg. Speciaal opgeleide assistentes helpen de dierenarts met o.a. bloedprikken, röntgenfoto’s en infusen. Bij operaties assisteert zij de dierenarts in de operatiekamer. In een zo steriel mogelijke ruimte worden de huisdieren die onder narcose zijn, nauwkeurig bewaakt door speciale apparatuur.

In geval van nascholing, vakantie of ziekte werken ook andere dierenartsen in de kliniek. Wilt u toch door de u bekende arts geholpen worden, dan kunt u dat aangeven als u een afspraak maakt. Is specialistische hulp vereist, dan profiteert u van onze uitstekende contacten met specialistencentra en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Het vak begint pas na de opleiding. De dierenartsen en assistentes volgen geregeld lezingen en cursussen op het gebied van diergeneeskunde en communicatie. Wij willen u zo klantvriendelijk mogelijk helpen. Ook staat de geneeskunde nooit stil en houden wij onze kennis op deze manier bij.

Dierenkliniek Hornstra geeft uw dieren alle aandacht, alsof het onze eigen dieren zijn. We combineren die zorg met betaalbare tarieven en duidelijke voorlichting over de juiste verzorging, die de kwaliteit van het dierenleven verhoogt. Certificering binnen ons bedrijf speelt daarom een belangrijke rol. Ook de unieke relatie tussen mens en dier is een belangrijk uitgangspunt in onze kliniek.

Uw huisdier kan jammer genoeg niet voor zichzelf spreken als het zich niet goed voelt. Met hulp van uw informatie en het onderzoek van de dierenarts proberen we tot een diagnose te komen. We zullen op uw verzoek proberen de kosten vooraf in te schatten. Alleen als de toestand van uw dier snel handelen vereist, u niet bereikbaar bent of de eigenaar van een ziek of gewond dier niet bekend is, zullen we soms zonder overleg diagnostiek of behandeling moeten plegen.

Op de kliniek kunnen wij sterilisaties uitvoeren via een kijkoperatie. Een andere benaming hiervoor is endoscopisch of laparoscopisch steriliseren. Met speciale apparatuur worden de eierstokken via 2 kleine gaatjes verwijderd. Dit is voor de hond of kat veiliger, minder pijnlijk en er zijn geen hechtingen nodig.

Stel een vraag