Bloedonderzoek

Waarom bloedonderzoek laten doen?

Met een bloedonderzoek kunnen we veel ziekten direct in de kliniek vaststellen. Er wordt voor het onderzoek wat bloed afgenomen uit de hals of de poot. Met behulp van de apparaten ‘Procyte, Catalyst en Snapshot DX’ wordt het bloed onderzocht. Met deze apparaten kunnen wij belangrijke informatie uit het bloed halen.

Zo kunnen we zien of lever en nieren nog goed functioneren, of het dier suikerziekte heeft, of er een schildklierprobleem is en hoe het met zijn of haar electrolyten en galzuren gesteld is. Regelmatig bloedonderzoek zorgt er ookvoor dat we een betere controle van de lichamelijke toestand van uw dier hebben. Meestal kunt u wachten totdat het onderzoek klaar is, om daarna met uw dierenarts de resultaten te bespreken.

Belang van bloedonderzoek bij uw huisdier

Net als bij mensen kan de bloeddruk gemeten worden van uw huisdier. Juist bij katten is het soms belangrijk om de bloeddruk te meten, wanneer er bijvoorbeeld hart- en nierproblemen bestaan. Een te hoge bloeddruk kan namelijk ook nierproblemen of blindheid veroorzaken.

Het meten van de bloeddruk is geheel pijnloos en gaat net als bij mensen met een manchet om de poot. Hoe eerder we de diagnose stellen, des te beter is het te behandelen.

Ons laboratorium

Het laboratorium is een verzamelplaats voor diverse onderzoeken in onze praktijk. De volgende onderzoeken worden regelmatig in het laboratorium uitgevoerd:

  • Bloedonderzoek
  • Urineonderzoek
  • Huidonderzoek
  • Allergieonderzoek
  • Sneltesten
bloeddruk-meten