Behandelingen

laboratorium - behandelingen

Ons laboratorium – behandelingen

Het laboratorium is een verzamelplaats voor diverse onderzoeken in onze praktijk. De volgende onderzoeken worden regelmatig in het laboratorium uitgevoerd:

Bloedonderzoek

Regelmatig bloedonderzoek zorgt er tevens voor dat we een betere controle van de lichamelijke toestand van uw dier hebben. Meestal kunt u wachten totdat het onderzoek klaar is, om daarna met uw dierenarts de resultaten te bespreken.

Echografie

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen. Deze techniek is ongevaarlijk voor het dier en stelt ons in staat om, onder andere organen in beeld te krijgen

Chirurgie

Er kunnen veel redenen zijn waarom uw dier moet worden geopereerd. Of het nu gaat om een routineoperatie, zoals een sterilisatie of castratie of om een knieoperatie; uw dier is bij ons in goede handen en wordt de grootst mogelijke zorg behandeld.

Röntgen

Met behulp van röntgenstralen is het mogelijk om het inwendige van een dier zichtbaar te maken op een foto. Regelmatig gebruiken we röntgenfoto’s om op die manier een diagnose te stellen. Denk bijvoorbeeld aan botbreuken die zo goed bekeken kunnen worden.

CT-Scan

Bij een CT wordt, net als bij het maken van röntgenfoto’s, gebruik gemaakt van röntgenstraling. Bij een CT-onderzoek kunnen de lichaamsonderdelen van de patiënt in beeld worden gebracht in de vorm van plakjes.