Anti-vlooien en teken maanden

teek van boven

Anti-vlooien en teken maanden

Een maandelijkse behandeling tegen vlooien en teken is van belang om uw huisdier en zijn leefomgeving vrij van vervelende parasieten te houden.
Ons advies is om uw hond of kat te beschermen met  stronghold. Dit is een pipet dat u leeg druppelt op de huid (net achter in de nek). De werking van deze middelen is 4 weken.

Heeft u liever een langdurige bescherming of zwemt uw hond veel? Dan is de nieuwe kauwtablet Bravecto ook een goede keuze voor uw hond. Deze werkt 3 maanden lang, zowel tegen teken als vlooien. De Scalibor band voor honden is een uitstekend middel tegen teken en werkt zelfs 6 maanden.

De laatste jaren is er een duidelijke toename van het aantal teken en door teken overgebrachte ziekten. Deze ziekten kunnen worden overgebracht als een teek zich langer dan 24 uur heeft vastgehecht in de huid.

Problemen veroorzaakt door vlooien en/of teken

 

Vlo

– Jeuk
– Geïrriteerde huid
– Kale plekken
– Bloedarmoede
 – Allergieën
 – Worminfecties
– Lyme
– Babesiose

 

vaccinatie-Lyme-300x37

Speciaal voor honden:  vaccinatie tegen de ziekte van Lyme

Teken zijn vooral bekend door het feit dat ze de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia, die Lyme kan veroorzaken: de ziekte gaat gepaard met koorts, gebrek aan eetlust en lusteloosheid. Er kunnen ontstekingen in de gewrichten ontstaan. In latere stadia kunnen bovendien de organen beschadigd worden.
Er is nu een nieuw, veilig vaccin (Merilym3) om uw hond preventief in te enten tegen de ziekte van Lyme (Borreliose).
Dit vaccin beschermt niet tegen het aanhechten van teken, het blijft daarnaast dus belangrijk om te voorkomen dat er een tekenbesmetting plaatsvindt. Het beste voor uw hond of kat is het dragen van een speciale tekenband.
Ook in het buitenland komen hele schadelijke tekensoorten voor, dus let ook goed op als u naar het buitenland op vakantie gaat.

In de maanden april en mei hebben wij voor u een aantrekkelijke actie op het gebied van vlooien en tekenbescherming.

Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze medewerkers.